Modern skatteplanering, heldag

Modern Skatteplanering ger dig fördjupade kunskaper om hur du förbereder deklarationsarbetet och blir en bättre rådgivare samtidigt som du får information om årets nyheter på skatteblanketterna. Kursen varvar teoretiska genomgångar med praktiska exempel i skatteprogrammets genomtänkta beräkningsmoduler.

Innehåll:

 • Vi går igenom fåmansföretagsmodulen som hjälper dig med beslut om vinsten ska tas ut i form av lön, pension eller utdelning. Hur påverkas ägarens respektive bolagets ekonomi på kort och lång sikt? Du får också exempel på hur fåmansföretagare påverkas av de nya 3:12-reglerna.
 • Vi går igenom reglerna kring ombildning av enskild firma till aktiebolag och hur programmet hjälper dig med detta. I vilka situationer är det lämpligt att ombilda verksamheten?
 • Vi visar resultatplaneringsmodulen och fördjupar oss i vilka möjligheter till skatteplanering det finns för enskilda näringsidkare.  I vilka situationer är det lämpligt att råda eller avråda kunden att agera på olika sätt?
 • Vi presenterar årets nyheter på Skatteverkets deklarationsblanketter och ger några smarta råd och tips som hjälper dig i deklarationsarbetet. 

Tider: 
09.00-09.30  Registrering samt kaffe och fralla.

09.30-16.00  Utbildning med avbrott för lunch

Kursen hålls i en datasal och du behöver därför inte ha med någon egen dator. 

Målgrupp:
Kursen vänder sig till dig som arbetar som redovisningskonsult eller revisor och är rådgivare till ägarledda företag och näringsidkare. Vi visar hur du använder modulerna i vårt skatteprogram på ett effektivare sätt.

Pris:
5 600:- exkl.moms

I priset ingår kursavgift, lunch, pausförtäring och kursdokumentation.

Kurs
 • coma image

  Mycket bra nivå. Härliga kursledare med lite glimten i ögat!!

  Jörgen Thelin,Sigillet Försäkringsplanering AB

 • coma image

  Kursen gav flera bra uppslag till att arbeta mer proaktivt med kunden och planera kommande bokslut och deklaration.

  Gunilla Svedberg,iRevision AB

Inga aktuella kurstillfällen hittades. Övriga aktuella kurser >>