finsit - Migrera din användare - snabb steg för steg guide

 

1.    Logga in med ditt användarnamn och lösenord här

2.    Du får ett meddelande om migrering av användare, klicka på blå knappen

3.    Du omdirigeras nu till ny inloggningssida

4.    Klicka på “Skapa konto här” 

5.    Fyll i dina uppgifter och klicka på “Fortsätt”

6.    Klicka på “Aktivera nu” i mejlet du fick

7.    Klicka på “Konfigurera MFA” om du vill höja säkerheten ytterligare

8.    Klart
 

Migrera användare – detaljerad steg för steg guide

1.    När du kommer till inloggningssidan ser den ut som ovan

2.    Klicka på “Klicka här för att starta migreringen”
 

3.    Du omdirigeras nu till den gamla inloggningssidan där du anger ditt användarnamn och lösenord. Klicka sedan på “Starta migreringen”.

4.    Du får nu ett meddelande om att ditt konto behöver migreras. Klicka på “Påbörja migrering till Wolters Kluwer”.

5.    Du landar på en ny inloggningssida där du klickar på “Skapa konto här”.
(Om du har flera olika användare och redan har migrerat en av dem och skapat ett Wolters Kluwer-konto, kan du logga in med det för att knyta dessa samman. Likaså om du använder programmet Capego)


6.    Skriv in ditt namn, efternamn, epost samt det lösenord du vill använda. Klicka i att du har läst användarvillkoren så kommer de upp på skärmen för dig att läsa. Därefter anger du kontrollkoden som står längst ned och avslutar med att klicka på “Fortsätt”

7.    Du får nu ett meddelande till epostadressen du angivit där du ombeds att aktivera din användare. Klicka på den blå knappen “Aktivera nu!”

8.    Du får en bekräftelse på att ditt användarkonto är aktiverat med möjlighet att “Konfigurera MFA” eller välja Nej, tack.

9.    Om du väljer att konfigurera MFA får du ett antal val för hur du vill autentisera dig, antingen genom ett program för detta, via SMS eller e-post. Välj det alternativ som passar dig bäst. Om du vill aktivera BankID når du detta via “Mina inställningar” och “Säkerhet” när du har loggat in i Företagsplatsen. (Läs mer om aktivering av BankID här) 

När ditt konto är färdigt kan du logga in med ditt nya användarkonto. Om du har aktiverat andra inloggningssätt än e-post och lösenord, hittar du de alternativen strax under inloggningsrutan.