Effektiv skatterådgivning

Webbkurs (live), 22 oktober 2020 kl. 09:30 - 15:00


Effektiv skatterådgivning ger dig fördjupade kunskaper om hur du förbereder deklarationsarbetet och blir en bättre rådgivare samtidigt som du får information om årets nyheter på skatteområdet. Kursen varvar teoretiska genomgångar med praktiska exempel i skatteprogrammets beräkningsmoduler.

Innehåll

  • Vi går igenom fåmansföretagsmodulen som hjälper dig med beslut om vinsten ska tas ut i form av lön, pension eller utdelning. Hur påverkas ägarens respektive bolagets ekonomi på kort och lång sikt? Du får också exempel på hur fåmansföretagare påverkas av de nya 3:12-reglerna.
  • Vi går igenom reglerna kring ombildning av enskild firma till aktiebolag och hur programmet kan hjälpa dig med detta. I vilka situationer är det lämpligt att ombilda verksamheten?
  • Vi visar resultatplaneringsmodulen och fördjupar oss i vilka möjligheter till skatteplanering det finns för enskilda näringsidkare.  I vilka situationer är det lämpligt att råda eller avråda kunden att agera på olika sätt?
  • Vi presenterar årets nyheter på Skatteverkets deklarationsblanketter och ger några smarta råd och tips som hjälper dig i rådgivningsarbetet.


    Se kort teaser här:

Tider

09:30 - 15.00

Kursen genomförs som en livesänd lärarledd distanskurs. Det innebär att du kan sitta hemma och kursledaren kommer istället hem till dig via webben.

Inloggningsuppgifter till kursen samt dokumentation bifogas i påminnelsebekräftelsen några dagar innan kursstart.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som arbetar som redovisningskonsult eller revisor och är rådgivare till ägarledda företag och enskilda näringsidkare. Vi visar hur du använder vårt skatteprogram på ett effektivare sätt.

Övrigt

Utbildningstimmar:
4,5
 timmar

Pris

4 385:- exkl. moms

I priset ingår kursavgift och kursdokumentation.

Kursanmälan

Namn Mobilnummer Specialkost eller kommentarer Funktioner
more items
Genom att fylla i detta formulär bekräftar du att du beställt utbildning enligt ovan och godkänner försäljningsvillkoren och samtycker till att Wolters Kluwer Scandinavia AB får behandla dina personuppgifter för att hantera Din beställning, dina ev. aktualitetstimmar och för marknadskommunikation, bl.a. via epost. Du kan när som helst avregistrera dig från fortsatt marknadskommunikation i de utskick du får. Ytterligare information finns i vår integritetspolicy.