COVID-19 - Vi finns här för att hjälpa och stötta

Vi är i en mycket speciell situation med stor osäkerhet, och vi förstår att du är i ett tufft läge med massor av nya uppgifter att lösa. Nu behövs nya arbetssätt för att du ska kunna samarbeta så bra som möjligt med dina kunder på distans. Vi vill hjälpa till så mycket vi kan för att underlätta detta arbete.

Nedan hittar du inspelade webbinarier, informativa artiklar, praktiska hjälpmedel och FAQ som våra skatteexperter svarar på. 

 

Informativa artiklar för företag och arbetsgivare
 

När kan Corona-stödet tas upp som intäkt?När kan Corona-stödet tas upp som intäkt?

Många företag har nu sökt om stöd enligt de stödpaket som regeringen har beslutat om. Det finns en fördröjning mellan ansökan om stöd och beviljande av stöd och i vissa fall hinner det bli nytt räkenskapsår och frågan om i vilken period intäkten ska bokföras uppkommer då.  Läs hela artikeln här >>


Revisorsgranskning av ansökan om omställningsstöd p g a covid-19Revisorsgranskning av ansökan om omställningsstöd p g a covid-19

Många företagare har det tufft i dessa tider och två olika stödpaket har lanserats där omställningsstöd kan beviljas under vissa förutsättningar. Ansökan om omställningsstöd avseende maj-juli måste skickas in till Skatteverket senast 30 november. Läs hela artikeln här >>


Corona i årsredovisningenCorona i årsredovisningen

Corona/COVID-19 har påverkat många företag på flera olika sätt. Allt från raderad omsättning, permittering och konkurser. Detta får naturligtvis effekt i årsredovisningen och förvaltningsberättelsen under rubrikerna ”Allmänt

om verksamheten” och ”Väsentliga händelser under året”Läs hela artikeln här >>


Framtidens arbetsplats är här!

Framtidens arbetsplats är här! 
(Carina Hedrum, PBAB Redovisning och Revision AB)

Nu är vi mitt i den framtidsförändring vi alla har pratat om. Men så färdas vi nu också mot 2030. Visst känns det hisnande. 2020 började med ett stort hopp om en ny tid. Vi lämnade 10-talet och gick in i 20-talet. Men så hände något som förändrade oss alla för all framtid. Coronaviruset kom och förändrade inte bara våra liv utan också våra arbetsplatser. Läs hela artikeln här >>


Leasing

BFNs allmänna råd rörande vissa redovisningsfrågor med anledning av coronaviruset

Den 17 juni 2020 beslutade Bokföringsnämnden om ett nytt allmänt råd rörande vissa redovisningsfrågor med anledning av coronaviruset (BFNAR 2020:1). Det allmänna rådet innebär att ett företag får redovisa rabatt på hyra och leasingavgifter till följd av coronaviruset i den period av räkenskapsåret som rabatten är hänförlig till. 
Läs hela artikeln här >>

COVID-19 - Vi finns här för att hjälpa och stötta

Webbinarier

Våra experter inom skatt har gett de senaste uppdateringarna via webben. Nedan kan du se inspelningarna från dessa webbinarier. 

Capego

Molnbaserad programvara som är tillgänglig var du än befinner dig. När Windows-installationen väl är gjord är uppkoppling det enda du behöver.

Vill du också testa ett smartare sätt att göra bokslut? Gå då in på Capego-sidan och fyll i dina uppgifter i formuläret, så får du ett e-postmeddelande med länk och inloggningsuppgifter till demoversionen där du kan göra bokslut på ett nytt sätt, i en enda vy. Innehåller även Koncernbokslut.

Prova Capego Bokslut gratis

finsit

Istället för att ha fysiska möten med din kund så kan en bra lösning vara att använda vår webbtjänst finsit för att grafiskt visualisera hur det går med kundens ekonomi och även dela dokument. 

Testa själv och se hur enkelt det är att använda finsit genom att gå in på länken nedan. 

Prova finsit gratis

Skatteinformation

Skatteinformation är ett oumbärligt verktyg för skatteproffs, en nyhetstjänst med allt du behöver veta. Senaste skattenyheter, tung analys och initierade svar från våra experter. Du är uppdaterad året om samtidigt som du får viktiga kunskaper att ha som stöd i ambitionen att vara en allt bättre konsult eller företagare.

Nu kan du prova gratis i 30 dagar. När du registrerar dig skapas ett demokonto och du får tillgång till tjänsten.

Prova Skatteinformationen gratis